up

`Muista minut tällä tietokoneella` -valinta

Valitse `Muista minut tällä tietokoneella` -valinta, jos haluat kirjautua sisään automaattisesti tällä tietokoneella. Tilisi pysyy aktiivisena 45 päivän ajan. Älä käytä `Muista minut` -valintaa, jos käytät julkisessa tilassa tai monen ihmisen käytössä olevaa tietokonetta.

Kotisivu flecha Vaellusvarusteet flecha

Lumivyöryturvallisuus ()

load

Johdanto lumivyöryjen turvallisuuteen

Lumivyöry voi olla perusasiassa märkä tai kuiva, iso tai pieni, mutta ne ovat lumimassoja, jotka liikkuvat rinteessä. Se voi tulla tappavaksi, jos asianmukaista hoitoa ei ole tehty ennen kiipeilyä tai hiihtoa. On tärkeää tietää missä ja miksi lumivyöry esiintyy, jotta voit välttää ne lumikentillä ja lumipeitteisillä vuorilla nauttien. Salewa , Black Diamond , Ferrino , Trespass ja Climbing Technology tarjoavat lumivyöryjen turvavarusteita .

Milloin ja missä lumivyöry esiintyy?

Kun tiedät milloin ja missä lumivyöry voi tapahtua, voit tehdä havaintoja minimoidaksesi dian loukkuun jäämisen riskit. On kolme päätekijää, jotka voivat aiheuttaa lumivyöryn;

• Epävakaa lumi
• Lumivyörymaasto
• Liipaisin
Jos vältät nämä tekijät onnistuneesti ja käytät mustan timantin lumivyöryjen turvasarjaa, lumivyöryn mahdollisuudet ovat nollat. Epävakaa lumi tarkoittaa, että se voi liukua alamäkeen. Lumirepun vakauteen vaikuttavat monet tekijät, kuten sää, lämpötila, tuuli, sateet ja aurinko.

Avain turvalliseen hiihtoon takamaalla on tunnistaa lumivyörymaastot. Lumivyöryympäristön ymmärtäminen auttaa sinua tekemään parempia suunnitelmia turvallisen reitin valitsemiseksi. Kolmas ja voimakkain tekijä on laukaisu, joka voi aiheuttaa lumivyöryn. Jos liikut painolla epätasaisella lumella, esiintyy todennäköisesti lumivyöryä. Ole siis varovainen valitessasi maastoja onnettomuuksien välttämiseksi.

clouse menu Sulje