up

`Kom ihåg mig på denna dator` alternativ

Välj `Kom ihåg mig på denna dator` alternativ om du vill logga in automatiskt på denna dator i framtiden. Ditt konto kommer att vara aktivt i 45 dagar. Vänligen använd inte `Kom ihåg mig` alternativet på en allmänt tillgänglig dator eller en dator som används av mer än en person.

top
load

Hur man väljer karbinhake

Carabiners är en av de viktigaste klätterutrustningarna. De är utformade för att snabbt ansluta komponenter, särskilt i repintensiva aktiviteter som klättring, grottforskning och repräddning etc. De är små metall eller aluminiumöglor med en stark fjäderbelastad grind. Petzl , Salewa , Black Diamond , Mammut och Grivel designar några av de bästa karabinklämmorna i klassen , Key Carabiner och Carabiner keychains för klättrare.

Typer av karabiner

Det finns olika typer av karbinhake på marknaden som är utformade för olika typer av klättring. Du måste förstå skillnaden mellan olika modeller för att kunna använda och välja dem på rätt sätt. I grund och botten finns det tre viktiga viktiga punkter att tänka på när man väljer en karbinhake;
1. Form
2. Porttyp
3. Material
4. Storlek, vikt och styrka

Karabinkrokar

Asymmetrisk D form De är starka och erbjuder större portöppningar. Asymmetrisk D form Låsande karbinhake är vanligtvis dyrare än andra former.

Päronform
Päronformad klättringskarbinhake är speciellt utformad för rappelling och fördröjning. Det erbjuder också en stor grindöppning. De är tyngre och dyra men inte lika starka som karbiner i D form.

oval form
De är mångsidiga och prisvärda men inte lika starka som andra former. Det begränsar lastväxling och erbjuder mer växellådskapacitet.

D form
D form karbinhake är den starkaste. Den erbjuder en stor portöppning än en oval form.

Carabiner Gate

• Karabinkrok med rak port
• Bent Gate Carabiner
• Wiregate Carabiner
• Låsning av karbinhake


clouse menu Stänga