up

`Kom ihåg mig på denna dator` alternativ

Välj `Kom ihåg mig på denna dator` alternativ om du vill logga in automatiskt på denna dator i framtiden. Ditt konto kommer att vara aktivt i 45 dagar. Vänligen använd inte `Kom ihåg mig` alternativet på en allmänt tillgänglig dator eller en dator som används av mer än en person.

top

Hur man väljer stegjärn

Vandring och skidåkning är de mest utmanande och spännande utomhussporterna som ger dig en adrenalinkick. I den här artikeln kommer vi att utforska en av de viktigaste isklättringskramperna du borde ha. Ta en titt;

Klämmor är inte ett tillbehör utan en nödvändighet att åka säkert på snö och is. Med det rätta paret av stegjärn kan klättrare erövra och korsa glaciärer, frysta vattenfall, klättra uppför snöbackar och skala is utsmetade stenar.

De flesta klättrare och alpinister bär stegjärn gjorda av halvstyv konstruktion med horisontella ramar. Tack vare de moderna tillverkningsprocesserna och designen har stegjärn idag blivit lättare men starkare än tidigare. Salewa , Petzl , Black Diamond , Trespass och Grivel gör de bästa stegjärnen.

Hur man väljer stegjärn?

Det finns olika typer av material som används vid konstruktionen av stegjärn. Ta en titt nedan på några stegjärn ramar material; Stål stegjärn
För bergsklättring för allmänt ändamål är vandringstångar av stål det bästa valet eftersom de är tekniskt utformade för isig terräng och är tåliga.

Klämmor i rostfritt stål
De erbjuder korrosionsbeständighet för klättrare. Klämmor i rostfritt stål är hållbara, styva och prestationsorienterade.

Aluminium stegjärn
För skidåkning och vandring är aluminium stegjärn bäst. De är lätta och snabbare och perfekta för alpina stigningar.


clouse menu Stänga