up

`Husk mig på denne computer` valgmulighed

Vælg valgmuligheden `Husk mig på denne computer`, hvis du fremover ønsker, at blive logget på automatisk fra denne computer. Din konto vil være aktiv i 45 dage. Undgå venligst at bruge funktionen `Husk mig`, hvis du bruger en computer med offentlig adgang eller, som bruges at mere end én person.

top

Introduktion til lavinsikkerhed

På sin meget grundlæggende måde kan en lavine være våd eller tør, stor eller lille, men de er snemasser, der bevæger sig ned ad skråningen. Det kan blive dødbringende, hvis ordentlig pleje ikke er taget før isklatring eller skiløb. Det er vigtigt at vide, hvor og hvorfor lavine opstår, så du kan undgå dem, mens du nyder i snemarker og snedækkede bjerge. Salewa , Black Diamond , Ferrino , Trespass , og Climbing Technology tilbyder lavinsikkerhedsudstyr .

Hvornår og hvor lavinen opstår?

Når du først ved, hvornår og hvor lavinen kan ske, kan du foretage observationer for at minimere risikoen for at blive fanget i et dias. Der er tre hovedfaktorer, der kan få en lavine til at ske;

• Ustabil sne
• Lavine terræn
• En udløser
Hvis du med succes undgår disse faktorer og bruger et sikkerhedssæt til laviner med sort diamant, er chancerne for en lavine nul. Ustabil sne betyder, at det kan glide dig ned ad bakke. Mange faktorer påvirker snowpack stabiliteten såsom vejr, temperatur, vind, nedbør og sol.

Nøglen til at stå på ski sikkert i backcountry er at genkende lavine terrænene. Forståelse af lavine terræn hjælper dig med at planlægge bedre at tage en sikker rute. Den tredje og mest potente faktor er en trigger, der kan få en lavine til at ske. Hvis du bevæger dig i vægt over ujævn sne, vil der sandsynligvis forekomme en lavine. Vær derfor forsigtig med at vælge terræn for at undgå ulykker.

clouse menu Luk