up

`Onthoud mijn gegevens op deze computer` optie

Als u kiest voor de optie `Onthoud mijn gegevens op deze computer`, zult u automatisch ingeloggt blijven in de toekomst. Uw account wordt voor 45 aktief gehouden. Maak geen gebruik van deze optie, als u aan een openbaar computer of netwerk bent, dat van meerde gebruikers gebruikt wordt.

top

Hoe u vanglijnen en energieabsorbers kiest

Wanneer u op hoogte klimt, is een veiligheidskoord voor klimtouwen een onmisbaar accessoire dat het harnas aan een veilig ankerpunt verbindt. Het beschermt klimmers tegen op de grond vallen. Lanyards zijn het meest populaire type energieabsorbeerders omdat ze de kracht verminderen bij een val. Een vanglijn energieabsorbeerder is gemaakt van verschillende lagen tape die op elkaar zijn genaaid. Als je valt, strekken deze lagen zich uit elkaar en zorgen voor een verlenging. Alle energieabsorberende vanglijnen zijn ontworpen en vervaardigd volgens de vereisten van EN 361 en getest volgens EN 364. Petzl , Salewa , Ocun , Singing Rock , en Climbing Technology vervaardigen de beste energieabsorbeerders voor vanglijnen voor klimactiviteiten.

Vereisten voor vanglijn energieabsorbers

Lanyards en energieabsorbeerders worden altijd aan de gebruiker vastgemaakt, zodat bij een val het effect van de reducerende kracht direct op de gebruiker overgaat zonder enige externe invloeden of onderbreking. Het is ook belangrijk op te merken dat de energieabsorbeerders van de vanglijn niet parallel aan elkaar mogen worden geplaatst. De reden hiervoor is dat het ervoor zorgt dat ze niet meer werken en dat het misschien niet goed is voor het veiligheidsdoel. Als u de energieabsorbeerders op een verkeerde manier gebruikt, moet u er zeker van zijn dat de kracht van een val niet wordt teruggebracht tot 6 kN.

clouse menu Afronden