up

`Onthoud mijn gegevens op deze computer` optie

Als u kiest voor de optie `Onthoud mijn gegevens op deze computer`, zult u automatisch ingeloggt blijven in de toekomst. Uw account wordt voor 45 aktief gehouden. Maak geen gebruik van deze optie, als u aan een openbaar computer of netwerk bent, dat van meerde gebruikers gebruikt wordt.

top

Hoe u zekeringsapparaten kiest


Een zekeringsapparaat is een essentiële klimuitrusting die als rem op het klimtouw fungeert. Het helpt de klimmer aan de andere kant te beschermen door wrijving op het touw uit te oefenen. Zekeringsapparaat en de zekeringsinrichting remhand die het andere uiteinde van het touw vergrendelt, houden de spanning op het touw en zorgen voor de veiligheid van de klimmer. Welk zekeringsapparaat u zou kiezen, hangt af van het type klim waarin u geïnteresseerd bent.

Soorten zekeringsapparaten


1. Buisvormig
2. Ondersteund remmen
3. Figuur 8
Laten we ze hieronder allemaal in detail bespreken;

Buisvormige zekeringsapparaten


Buisvormige zekeringsapparaten zijn geschikt voor sportklimmen, gymklimmen en traditioneel klimmen op meerdere velden. Ze zijn compact, licht en gebruiksvriendelijk. Dit type buisvormig apparaat is geschikt voor zowel enkele als dubbele touwen. Petzl , Salewa , Black Diamond , Mammut en Grivel bieden de beste zekeringsapparaten.

Geassisteerde remzekering


Hulpremmende zekeringsinrichtingen zijn ook bekend als automatisch vergrendelende, zelfremmende en zelfsluitende inrichtingen. Wanneer een plotselinge kracht wordt uitgeoefend, vergrendelen ze meestal op het touw om de klimmers te helpen vallen. Het houdt het touw soepel.

Figuur 8 Zekeringsapparaat


Figuur 8 zekeringsapparaat is geschikt voor speleologie, redding en abseilen. Ze hebben de vorm van het cijfer 8. Het heeft twee gaten, de ene groter en de andere kleiner. Dit type zekeringsapparaat kan met elke kabeldiameter worden gebruikt.

Dit zijn dus de weinige soorten zekeringsapparaten die u kunt kiezen op basis van uw klimstijl en behoefte!

clouse menu Afronden