up

`Onthoud mijn gegevens op deze computer` optie

Als u kiest voor de optie `Onthoud mijn gegevens op deze computer`, zult u automatisch ingeloggt blijven in de toekomst. Uw account wordt voor 45 aktief gehouden. Maak geen gebruik van deze optie, als u aan een openbaar computer of netwerk bent, dat van meerde gebruikers gebruikt wordt.

top

Hoe stijgijzers te kiezen

Wandelen en skiën zijn de meest uitdagende en opwindende buitensporten die je een adrenalinestoot bezorgen. In dit artikel zullen we een van de meest essentiële ijsklimuitrusting verkennen stijgijzers die je zou moeten hebben. Even kijken;

Stijgijzers zijn geen accessoire, maar een noodzaak om veilig op sneeuw en ijs te reizen. Met het juiste paar stijgijzers kunnen klimmers gletsjers, bevroren watervallen overwinnen en oversteken, sneeuwhellingen beklimmen en met ijs besmeurde rotsen beklimmen.

De meeste klimmers en alpinisten dragen stijgijzers van een semi stijve constructie met horizontale frames. Dankzij de moderne fabricageprocessen en ontwerpen zijn stijgijzers tegenwoordig lichter en toch sterker dan voorheen. Salewa , Petzl , Black Diamond , Trespass en Grivel maken de beste stijgijzers.

Hoe kies je stijgijzers?

Er zijn verschillende soorten materialen die worden gebruikt bij de constructie van stijgijzers. Bekijk hieronder enkele materialen voor stijgijzers; Stalen stijgijzers
Voor algemeen bergbeklimmen zijn stalen wandelstijgijzers de beste keuze, omdat ze technisch zijn ontworpen voor ijzig terrein en duurzaam zijn.

Stijgijzers van roestvrij staal
Ze bieden corrosiebestendigheid aan de klimmers. Stijgijzers van roestvrij staal zijn duurzaam, stijf en prestatiegericht.

Aluminium stijgijzers
Voor ski alpinisme en wandelen zijn aluminium stijgijzers de beste. Ze zijn licht van gewicht en sneller en ideaal voor alpine beklimmingen.


clouse menu Afronden