up

`Husk meg på denne datamaskinen` alternativ

Velg `Husk meg på denne datamaskinen` alternativet hvis du ønsker å bli automatisk logget inn på denne datamaskinen fremover. Din konto vil fortsette og være aktiv i 45 dager. Vennligst ikke bruk `Husk meg` alternativet ved bruk av offentlig tilgang eller den blir brukt av mer enn en person.

Hjemmeside flecha Turutstyr flecha

Snøskredsikkerhet ()

load

Introduksjon til lavinsikkerhet

På det aller grunnleggende kan et skred være vått eller tørt, stort eller lite, men de er snømasser som beveger seg nedover skråningen. Det kan bli dødelig hvis riktig forsiktighet ikke har tatt før isklatring eller ski. Det er viktig å vite hvor og hvorfor snøskred oppstår, slik at du kan unngå dem mens du nyter i snøfelt og snødekte fjell. Salewa , Black Diamond , Ferrino , Trespass , og Climbing Technology tilbyr snøskredutstyr .

Når og hvor skredet oppstår?

Når du vet når og hvor skredet kan skje, kan du gjøre observasjoner for å minimere risikoen for å bli fanget i et lysbilde. Det er tre hovedfaktorer som kan føre til at et skred kan skje;

• Ustabil snø
• Skredterreng
• En utløser
Hvis du vellykket unngår disse faktorene og bruker et sikkerhetssett for skred av svart diamant, er sjansen for et skred null. Ustabil snø betyr at den kan gli deg nedoverbakke. Mange faktorer påvirker stabiliteten til snøbagger, for eksempel vær, temperatur, vind, nedbør og sol.

Nøkkelen til å gå på ski trygt i baklandet er å kjenne igjen skredterrengene. Forståelse av skredterreng hjelper deg med å lage bedre planer for å ta en trygg rute. Den tredje og mest potente faktoren er en utløser som kan føre til et skred. Hvis du beveger deg over ujevn snø, vil det sannsynligvis oppstå et skred. Vær derfor forsiktig når du velger terreng for å unngå ulykker.

clouse menu Lukk